Velg en side

Som blogger finner jeg mye inspirasjon i hverdagslivet mitt. Ofte tenker vi på de store hendelsene i livet, merkedagene og feriene som de spesielle øyeblikkene. Livet er heldigvis mer enn bare disse sjeldne øyeblikkene, for det meste av livet skjer i hverdagen. Min hverdag er antakeligvis ikke så mye annerledes enn de fleste andre på min alder, men jeg tenker det er viktig å verdsette hvert eneste øyeblikk.

Hva er så disse øyeblikkene jeg setter så stor pris på? Studiene tar mesteparten av tiden min nå om dagene. Når jeg ikke sitter på forelesningssalen eller fordyper meg i pensum, henger jeg med gode venner. Litt som «Unge lovende», men kanskje ikke med fullt så mange intriger da. Utover det har jeg min store lidenskap – dansen! Jeg ELSKER å danse!

Min lidenskap

Jeg kan ikke huske en tid hvor jeg ikke danset. Jeg tror kanskje jeg danset før jeg lærte å gå. I alle fall liker jeg å tenke på det på den måten. Av alle danseformene er salsa min store lidenskap. Når jeg danser drømmer jeg meg bort til Karibia. Steder som Cuba og Puerto Rico. Dansen er sanselig og rytmen forførende.

Jeg danser mest fordi det er gøy og utfordrende, men også fordi det er ekstremt god trening. Noen timers dansing i uken og man trenger hverken å gå på treningsstudio eller jogge seg en tur, selv om det er en fordel å være i god form når man skal danse. Salsa er ikke en danseform man kan gjøre alene, derfor blir det også veldig sosialt.

Om salsa

Salsa har sine røtter i danseformer som mambo, cha cha cha og andre danseformer fra Cuba og Puerto Rico. I dag er det flere ulike retninger innen salsa blant latinamerikanere i USA og Latin-Amerika. New York og Los Angeles har egne stilarter som skiller seg ut fra det som er blitt til Afro-Latinsk salsa. Noe for enhver smak, med andre ord!

Mens salsa danses på klubber i andre land, er dansen så spesiell i Norge at det er helst på danseskoler eller arrangementer med vekt på latinamerikansk eller kubansk kultur man kan danse salsa. Heldigvis er det ikke sjelden at restauranter som serverer kubansk mat eller andre utesteder med latinamerikansk vri inviterer til «Salsa Party». Og når det skjer, vær sikker på at jeg stiller, og blogger om det etterpå!