Velg en side

Om min kjærlighet for dans

Jeg er en danseglad jente som er bosatt i Oslo. Denne byen er perfekt for oss som er glade i musikk og dans, da det finnes dansestudioer og øvelseslokaler hvor enn du snur deg. Jeg ble tidlig opptatt av dans, og det er dette jeg lever og ånder for. Dans gir meg så mye – både fysisk og psykisk.

Dansing er utrolig god trening for kroppen. Både kondisjon, styrke og smidighet får kjørt seg med de riktige teknikkene. Min favorittdans er uten tvil salsa. Dette er en paraplybetegnelse på flere dansestiler, og det de har til felles er at dansen er intens, energisk og full av energi. På denne bloggen kan du lese mer om mitt liv som salsafrelst!

Salsa – en eksotisk dans

Salsa kan deles inn i flere hovedgrupper, og noen av disse er: Casino (salsa med opphav fra Cuba), Los Angeles-stil og New York-stil. Det finnes også populære salsavarianter fra steder som Venezuela, Colombia og Puerto Rico salsa. I tillegg til dette finner du også disko-salsa og andre spesielle varianter. Det finnes med andre ord en salsa-stil for alle og enhver.

Det krever mye øving å bli god i denne latin- og afroamerikanske dansen, men det er absolutt verdt å gi det et forsøk – kanskje du har et skjult salsa-talent? På denne bloggen kan du finne mange gode tips dersom du planlegger å begynne med salsa. Eller kanskje du allerede er kjent med denne intense dansestilen og bare ønsker inspirasjon?

Salsa har røtter fra flere kulturer

I dagens salsa kan du finne elementer fra både Cuba, Karibia, Afrika, Spania og Frankrike. Den dansen vi ser mest av i dag har blitt videreutviklet i New York, stort sett fra det cubanske og puertoricanske miljøet. På spansk betyr salsa noe så passende som «saus», og det er nettopp det denne dansestilen er: En godt blandet saus med inspirasjon fra flere verdenshjørner.

Salsa er ikke bare godt for kropp og sjel – det er også en lidenskapelig, intens, hurtig og morsom dans. De ulike stilartene innen salsa gjør også at det finnes en variant som passer de fleste. Les og lær om denne spennende dansen, og bli salsafrelst du også, dersom du ikke allerede er det. Jeg vil gjerne være din inspirasjonskilde.